Mafcentrum

Begonnen in een kippenhok groeide het Mafcentrum in de jaren 70 en 80 uit tot een heus poppodium. Dalende bezoekersaantallen begin jaren ’90 bewezen dat er te weinig interesse meer was voor live-acts om daarop een heel jongerencentrum draaiende te houden. Het Mafcentrum besluit om het over een andere boeg te gooien en het richt zicht steeds meer op Dj’s dan op bands. Intussen blijft er ruimte voor originaliteit, talent en livemuziek in de vorm van het Nokrock-, Debutanten-, Neet Te Bang- en Breepopfestival en de Saturday Night Live-avonden. Ook zijn de Tattoodag en de Beierse Dag grote publiekstrekkers. Vanaf 2003 is ook de Hang Out, een alcoholvrije avond voor jongeren van 10 tot 15jaar, een succes.
Na enkele jaren van teruglopende bezoekersaantallen op de vrijdagavond, wordt in 2011 besloten er opnieuw de schouders onder te zetten. Een nieuw beleid, een nieuwe organisatiestructuur, nieuwe ideeën en nog steeds meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers vol nieuwe energie.
Terug naar de roots: een jongerencentrum zijn vóór jongeren en door jongeren, waar veel kan en mag.
Anno 2021 is het Mafcentrum is een multifunctionele locatie. Van oudsher is het een concertzaal en een café maar tegenwoordig wordt er veel meer gehuisvest. Jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Britse Boetezitting, KVW-beheer, SNL en Stinkpop worden afgewisseld met avonden van livemuziek of Dj’s. Tevens is het Mafcentrum de thuisbasis voor KVW en de Britse Jeugdcarnaval.
Buiten de reguliere horecatijden is het Mafcentrum middels de TWP tegenwoordig een ontmoetingsplek voor jong en oud, ontstaan in 2013 uit de behoefte van jongeren en volwassenen die geen plek hebben om naartoe te gaan. Het is een plek voor iedereen die vastgelopen is, die het even niet meer weet of even iets extra’s nodig heeft.

ADRES
Pastoor Leursstraat 12
5993CC Maasbree

PROGRAMMERING
Onze programmering is zeer breed en voornamelijk gericht op 13+ publiek.

Zowel pop/rock-, dance-, wereld-, blues-, folk- theater- cabaret, kinderacts etc. worden geregeld geboekt. Wij programmeren acts voor onze zaal, (500 personen) en ons café (80 personen). Wij promoten en scheppen mogelijkheden voor met name lokale-, regionale-, maar ook soms nationale- en internationale popmuziek in de brede zin. We doen dit middels de inzet van uitsluitend vrijwilligers.

Contact Mafcentrum