OVER POPPLAZA

Of je nu aan de knoppen zit, de noten of woorden op papier zet, een instrument speelt of zingt, lesgeeft of een optreden organiseert. Of het nu de schoolmusical of EGO Pop is. Je voelt het meteen, hier gebeurt iets. Er wordt geraakt en geleerd, verbonden en betrokken, ervaren en beleefd. Magische muziekmomenten worden alleen maar mooier als je ze deelt. Op school, in de kroeg, op het plein en in het theater. En dus is dat wat we doen met PopPlaza Peel en Maas.

VOOR WIE?

Popplaza Peel en Maas is een overkoepelende organisatie voor muzikanten in de regio. De stichting heeft als doel het verbinden en helpen van muzikanten in hun ontwikkeling.

PopPlaza Peel en Maas bevordert de programmering en ontwikkeling van muzikaal talent in Peel en Maas door een popmuzieknetwerk te ontwikkelen en samen zichtbaar te maken wat er gebeurt op het gebied van popmuziek maar ook te laten zien wat popmuziek maken inhoudt, betekent voor mensen en wat de positieve gevolgen ervan zijn voor mens en gemeenschap.

Waarom

Wat? Nee echt niet?! Zo reageerde de gemeente Peel en Maas op de uitspraak “Peel en Maas is een witte vlek op de Limburgse popmuziekkaart” die werd gedaan door Paul Morel, directeur van Pop In Limburg. Peel en Maas ís geen witte vlek op het gebied van popmuziek en wil dit vooral ook niet zijn. Gedreven om te laten zien wat we als Peel en Maas in ons muzikale huis hebben ontstond stap voor stap PopPlaza Peel en Maas.

Hoe

PopPlaza Peel en Maas is een stichting die muzikanten en muziek uit Peel en Maas verder wil brengen. Samenwerking bevorderen, talent ontwikkelingen, programmering stimuleren, zichtbaar maken wat er gebeurt, laten zien wat popmuziek maken inhoud en wat daar de positieve gevolgen van zijn voor mens en maatschappij. Dat is wat we doen.

Voor wie

We zijn er voor iedereen die maar iets met popmuziek wil doen. Van aan de knoppen zitten tot woorden en noten op papier zetten, van instrument spelen en zingen tot optreden organiseren of lesgeven. Wat je muzikale plannen ook zijn, wij helpen ze van de grond te komen.

Door wie

PopPlaza Peel en Maas is een stichting en Anneke Joosten zorgt als popcoördinator dat de doelen van de stichting worden behaald. Haar kun je bellen, appen, mailen of uitnodigen. En ze weet waar ze het over heeft. Ze was jaren frontvrouw van coverband Millers Inc., organiseerde in Kessel meerdere kindermusicals, nam deel aan en aan het Kromme Gulde Konkoer en heeft bovenal een muzikaal hart. Een hart dat sneller gaat kloppen als ze ziet wat muzikale ontwikkeling doet met iemand.

ANNEKE JOOSTEN

Per september 2020 zet Anneke Joosten zich in als deze verbinder en aanspreekpunt. Zij zal de komende jaren aan de slag gaan en haar best doen om samen met de muzikanten de popmuziek in Peel en Maas naar een hoger niveau te brengen!

Peel en Maas kent verschillende initiatieven op het gebied van pop in de breedste zin van het woord. Niet alleen zijn er de verschillende muzikanten van alle leeftijden, de bandjes waarin zij spelen en plekken waar ze kunnen optreden maar denk ook aan opnamestudio’s, muziekfestivals, muziekscholen en nog veel meer. Vaak zijn deze initiatieven op zichzelf succesvol maar kern gebonden en kennen de initiatiefnemers elkaar niet altijd of in geringe mate.

De popsector in Peel en Maas is erbij gebaat wanneer er hier meer aandacht voor is; Iemand die optreedt als verbinder tussen deze verschillende groepen en fungeert als aanspreekpunt. De popcoördinator brengt muzikanten in beeld, samenwerkingen tot stand om podia te creëren tussen culturele instellingen, onderwijs, muzikanten en ook commerciële partijen. Het zichtbaar maken van het bestaande potentieel, maar ook het stimuleren en faciliteren van jong talent zijn belangrijke aandachtspunten.

Heb je een vraag of een probleem betreffende muziek gerelateerde zaken, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACT

Overige bestuursleden Stichting PopPlaza

Voorzitter: Arno Joosten

Penningmeester: Geert Peeters

Secretaris: Ron Peeters

Bestuurslid: Jaap op de Ven

Bestuurslid: Dennis Vredeveldt