‘ChantalZingt’ Chantal Spreuwenberg-Peeters

Sinds oktober 2014 werk ik met heel veel plezier als zangcoach. Het allerbelangrijkste vind ik dat mijn leerlingen het leuk vinden om te zingen en er plezier in hebben. En dat ze hierdoor meer zelfvertrouwen gaan ervaren tijdens het zingen.
Ook is het belangrijk dat de stem op de juiste manier gebruikt wordt om stemproblemen te voorkomen. Daarover geef ik tips en handvatten en werk ik met verschillende basistechnieken. Tijdens mijn zangcoaching zal de nadruk vooral liggen op samen liedjes zingen die de leerlingen leuk vinden en waar ze advies, tips en handvatten bij willen hebben. Je kunt hierbij denken aan bepaalde zanglijnen, verschillende stemfunctie ’s, ademhaling, timing, meerstemmige zang, liedinterpretatie, podiumpresentatie, microfoon techniek, uitstraling, durf, maar ook het durven uiten van emoties en dit in de stem proberen terug te laten komen.

Door de jaren heen heb ik veel praktijk ervaring opgedaan. Ik heb vanaf mijn 14de in verschillende bandjes gezongen. Ik ben sinds 2001 zangeres bij coverband ‘Khick’ en sinds 2019 bij ‘Arizona Chain’. Ook heb ik in de afgelopen jaren aan verschillende muziekprojecten in de regio meegewerkt. Daarnaast treed ik regelmatig op met mijn carnavalsduo ‘Pim en Chantal’. Ook zing ik graag op bruiloften, bedrijfsfeesten, kerstborrels en uitvaarten. Daarnaast volg ik momenteel zelf ook nog steeds zanglessen en bijscholing, omdat ik me graag wil blijven ontwikkelen als zangeres en zangcoach.

In de periode 2004 t/m 2014 ben ik werkzaam geweest bij de Mutsaersstichting. Ik heb daar gewerkt met kinderen en jeugdigen met sociaal-emotionele problemen. Voordat ik begonnen ben met werken bij de Mutsaersstichting heb ik de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond. Ik neem deze achtergrond graag mee in mijn manier van coachen tijdens de zanglessen. Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar het individu en wil graag de persoon achter een stem leren kennen. Want gevoel/emotie/persoonlijkheid en de stem gaan naar mijn mening vaak samen gepaard en hebben een verbinding met elkaar.

Daarnaast coach ik ook nog de zanggroep C-side. Dit zanggroepje is voor jeugdigen van 8 t/m 14 jaar. Wil je liever samen zingen met anderen ipv privéles, dan kun je je voor C-side ook altijd aanmelden bij mij. De repetities zijn iedere donderdag van 17.00 uur tot 18.00 uur op de leslocatie in Maasbree.

Leslocatie Maasbree
Molenstraat 50
5993 CL Maasbree

Leslocatie in Kessel
Tutti – clublokaal muziekvereniging Kessel
Schijfweg-zuid 6
5995 BG Kessel

Wanneer?
Woensdag 10.00 uur tot 18.15 uur (iedere 2 weken geef ik op woensdagmiddag zanglessen voor de Muziekvereniging Kessel van 14.00 uur tot 18.00 uur)
Donderdag 10.00 uur tot 22.00 uur
Donderdag 17.00 uur tot 18.00 uur repetitie C-side
Vrijdag 9.00 uur tot 13.30 uur

Contact Chantal