Van grijze vlek tot koploper op gebied van popmuziek

Peel en Maas is een van de gemeenten in Limburg met de meeste acts tijdens de Week van de Limburgs Popmuziek. Dat zegt directeur Paul Moerel van Pop in Limburg. In deze week is er in de hele provincie aandacht voor popmuziek en worden er evenementen georganiseerd.

Bij het Kerkeböske in Helden treden er meer dan 15 artiesten op. Moerel is trots op PopPlaza, dat het initiatief nam voor de optredens.

Grijze vlek

PopPlaza ontstond in 2020 op aandringen van Pop in Limburg. De koepelorganisatie van popmuziek in Limburg zag dat de gemeente Peel en Maas een grijze vlek is op het gebied van popmuziek. Er was te weinig in beeld hoe de ontwikkeling was op het gebied van popcultuur en er zouden te weinig activiteiten worden georganiseerd. Inmiddels ziet Moerel verbetering. “Ik heb de jaarverslagen gelezen en je ziet echt dat er in twee jaar veel is veranderd. Er gebeurt nu veel meer in de gemeente Peel en Maas en dat is het succes van onder andere PopPlaza”, zo zegt de voorman op Omroep P&M.

Tv-programma

Omroep P&M zendt deze week op maandag, woensdag en vrijdag een speciaal programma uit rondom de Week van de Limburgse Popmuziek. Woensdag praat Anneke Joosten met jonge muzikanten.

Datum: 26-07-2022
Locatie: Kerkeböske (Helden)
Bron: www.omroeppenm.nl