PopPlaza nodigt muzikaal Peel en Maas op 11 maart uit om samen muziek te maken

PopPlaza Peel en Maas organiseert vrijdag 11 maart de tweede PopPlaza Hangout voor iedereen die maar iets met popmuziek doet of wil doen in Peel en Maas. Doel van de Hangout is om na een moeizame artistieke periode weer samen energie los te maken en te komen tot creativiteit. 

Singer songwriter, en tevens bestuurslid van PopPlaza, Sandra Peeters, opent deze tweede editie van de hangout waarna er ruimte is voor kennismaking en muziek maken. Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur welkom bij Sjiwa Baarlo in de kelder. 

De Hangout van PopPlaza is na maanden van afstand en maatregelen weer terug, en wel bij Sjiwa Baarlo in de kelder. Nu er weer volop muziek gemaakt mag worden met elkaar, zal dit op 11 maart plaatsvinden. Bands of andere muziekacts die graag een kwartiertje willen jammen, kunnen zich opgeven via info@popplazapeelenmaas.nl. Ook degenen die graag met anderen ter plekke muziek willen maken, kunnen dit van tevoren laten weten onder vermelding van instrument, niveau en voorkeur voor een liedje. Drumstel, synthesizer, versterkers en geluidsinstallatie zijn aanwezig. Verdere instrumenten mogen muzikanten zelf meenemen. Spontaan jammen, eigen liedjes spelen, muzikanten ontmoeten onder het genot van een drankje (het eerste is gratis), alles kan deze avond. PopPlaza hoopt muzikaal Peel en Maas te mogen verwelkomen in Baarlo zodat er weer mooie muziek mag klinken.

Anneke Joosten, popcoördinator bij PopPlaza Peel en Maas, over het initiatief. “We zijn nu anderhalf jaar bezig met PopPlaza Peel en Maas en er begint echt een heel mooi popnetwerk te ontstaan in Peel en Maas. Maar veel van die contacten zijn tussen mij en de muzikanten, muziekleraren, dj’s en producers en nog minder onderling. Normaal ontmoeten deze mensen elkaar wel rond muzikale evenementen in de gemeente maar die waren de afgelopen periode weinig tot niet mogelijk. Daarom hebben we als PopPlaza het initiatief genomen om samen weer creativiteit en energie los te maken.”

PopPlaza Peel en Maas is een stichting die muzikanten en muziek uit Peel en Maas verder wil brengen. Samenwerking bevorderen, talent ontwikkelingen, programmering stimuleren, zichtbaar maken wat er gebeurt, laten zien wat popmuziek maken inhoud en wat daar de positieve gevolgen van zijn voor mens en maatschappij. PopPlaza Peel en Maas is voor iedereen die maar iets met popmuziek wil doen. Van aan de knoppen zitten tot woorden en noten op papier zetten, van instrument spelen en zingen tot optreden organiseren of lesgeven.