Festival in Kepel (FIK) op Hemelvaartsdag 9 mei 2024

een cultuurfestijn voor jongeren

Het centrum van Panningen wordt op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, omgetoverd tot dé plek voor jongeren van 10 tot 14 jaar rondom muziek, theater, rap en media. Dat gebeurt tijdens het eerste Festival in Kepèl (FIK).

Dit evenement, gehouden tussen 13:00 uur en 17:00 uur, heeft als doel om jongeren op een interactieve en inspirerende manier kennis te laten maken met diverse vormen van cultuur. Op drie locaties in het centrum zijn er activiteiten.

DOK6 Theater:

Bij DOK6 Theater kunnen jongeren genieten van een voorproefje van de nieuwe musical van Me On Stage, gevolgd door een interactieve workshop waarbij bezoekers zelf deel kunnen nemen aan de magie van het theater. Dansgroep Pareja gaat ook optreden, en voor degenen die op zoek zijn naar een beetje theaterplezier voor alle leeftijden, zal de Volle Vuilkar een interactieve theatershow presenteren.

Bibliotheek Maas en Peel

De bibliotheek biedt workshops rappen aan door kunstenaar Brohlin. Jongeren worden uitgenodigd om zich te laten meevoeren door zijn woorden en ideeën. Ook komt er knikkerbaan challenge en kun je een levensgroot scrabblespel spelen en een boekendomino doen in het Huis van de Gemeente.

Omroep P&M

De omroep gaat jongeren laten kennismaken met de wereld van radio en tv. Er zullen live radio-uitzendingen gemaakt worden en ook kun je zelf filmen of een interview doen.

PopPlaza

PopPlaza zorgt voor de muzikale omlijsting met optredens van talentvolle muzikanten van alle leeftijden. Ook is er een HubTower aanwezig zijn om jongeren een interactieve muziekworkshop aan te bieden en hen de kans te geven om zelf een instrument of in een band te spelen. Net als de uitzendingen van Omroep P&M vindt dit plaats bij Tinus.

Kortom

Het Festival in Kepel (FIK) wordt een dag vol culturele ontdekkingen en plezier, waar jongeren worden aangemoedigd om hun creativiteit en hun passies te ontdekken. Aanmelden voor de activiteiten van de bieb en PopPlaza is vanwege een beperkt aantal plekken verplicht. Ga daarvoor naar de socials van FIK Festival. In het centrum is meer te doen. Zo zijn de winkels geopend en is er een open dag bij de kapel van de Lazaristen.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door &Co Cultuurontwikkelaar, Lokaal C, Fonds voor Cultuurparticipatie, de provincie Limburg en de gemeente Venlo.

AANMELDEN